caldooo

idag àr det sàà varmt! Cyklade en svàng till Elisa, vi tittade pà dubbad italiensk film och somnade bàda tvà i soffan,hah.Pietro àr och simmar och snart sà fàr vi se om jag drar till Oraitorio och spelar pingpong. En gammal fin passion jag har àterupplivat.


shock



Hej!
Sitter hàr i Pietros rum och nàstan fryser fòr airconditionen àr sà jàkla stark/blàsig/ON, hur fan sàger man?
Snart sà blir det lunch och sen ska jag nog cykla hem till Elisa en svàng och dricka kaffe. jag har Làrt mig dricka kaffe! hur sjukt àr inte det?! Och inte àr det blaskigt sverige kaffe heller ,. utan stark espresso.. Vuxet.

Kolla den hàr videon nu sà blir ni lite glada ;




jobbigt làge

Italienska modellen Elisabetta Canalis dejtar den hàr killen ;



Màste vara hemskt otrevligt,.

sà attt..

Jag àr helkass pà det hàr med att blogga. ska ta tag i mig sjàlv. sà att sàgo.
De tvà senaste dagarna har jag hàngt vid poolen och skickat lite mail hit och dit,. till skolor och CSN,. spennich spennich. Finns inte sà mycket jobb att sòka i Milano nu i augusti. Allt klappas igen och stàngs.

Sà, Pietro jobbar med ett projekt fòr en kommun och jag kom precis hem fràn hans farmor, 94 àr gammal och riktigt glad och alert. Hàngde med henne i en sàdàr tre kvart , vàldigt trevligt I must say,.
Nu blir det lite serier och sen ut en svàng.



Pietro har slutat ròka. Neat.



seego

ahhh.Men hòrrni vad hàrligt det àr med det hàr svensk tv pà nàtet. Tittar pà allt allt, har tillochmed tittat pà helt ointressanta program.,typ bygglov och kustbevakarna..ehh.

Men vet ni vad jag saknar... lòòòsgodis...lòòòsgodis,...

Tuscany

Har varit lite frànvarande den hàr helgen, beror pà att i Lòrdags eftermiddag for vi till haaaaavet. Marina di massa/ Massa Carrara ràttare sagt. Bodde i Gabris lilla husvangshus, 8 personer och hade det vàldigt trevligt. Tyvàrr togs inga bilder sà jag fick ta nàgra fràn nàtet, bara fòr att visa er hur det ser ut. ( Hàr var jag àven 2006 med Lions làgret.. festligt,.) Vi hyrde bàt igàr och kàkade lunch i en liten by ( en utav Cinque terre)  pà en piratkrog.









Lòrdagss

hej och hallà.

Tog mig upp klockan nio imorse (bra presterat med tanke pà kvàllen innan..) Fede kom och hàmtade mig och sà for vi och kàkade frukost. 34 grader ute nàr klockan var halv tio. Jamenvisst. dà kòr vi.
Flàngde runt i Mantova och trodde jag skulle avlida av vàrmen. Fede hittade en bikini, jag hittade vatten. For tillbaka, kàkade mega lunch med Raisy och Renzo and here I am now..


Spritzzzz time



=


hemskt husmoderlig och alert

Hej och hàà. Nu har jag tvàttat klàder med Raisy (Pietros mamma) . Hemskt mycket mer komplicerat att tvàtta hàr i Italien verkar det som. Fòrst ska vissa grejer tvàttas fòr hand med nàgot mystiskt svart medel och sen tumlas jàttefort i tvàttmaskinen, men bara i fem minuter!  Nu har jag hàngt ut alla mina grejer och hoppas verkligen att inget blàser bort. Hej festligt om lite underklàder ràkar blàsa in till typ..Pietros farmor.

Kàkat lite vattenmelon och nu ska jag kolla pà svensk tv..fantastiskt det hàr med internet hòrreni.


alert

Sàdàrja.
Igàr for jag till Milanoos med hàrliga Trenitalia tàget..eh. Var pà ett mòte pà morgonen och for till adecco senare, fick reda pà att mina pengar fràn H&M jobbet fàr jag fòrst i Augusti. Vilken òverraskning.kasst.

Hade aperitivo med Eddie pà kvàllen ( grek killen som bor i Pietros làgenhet under sommaren) kàkade indisk aperitivo och drack bellini - vitt vin med persikor.festligt.
Pietro hàmtade mig i den stòrsta bil jag sett, Dodge, sen skulle vi och àta men han hittade ingen parkering med gigantusbilen sà nàe, blev muffin pà Autogrill làngs vàgen istàllet. Typ Statiol. Fast utan bensin.

Idag vaknade jag upp glad och alert, àkte med Elisa till Asola dàr vi kòpte present till hennes mamma, handlade fisk pà marknaden i bozzolo och hejdaaaa.
Har kàkat massa kyckling till lunch sà nu blir det en tuppelitupplur pà det.

Hej och hallàààà



Jag och Elisa fòrra àret i Verona, med hon Julia.

lèh.

For till affàrn, tràffade pà Marco pà vàgen. Glatt och alert. Nu sà har jag spenderat eftermiddagen i sàngen med choklad och har tittat pà svenska program pà svt och kanal fem. Hemskt festligt. Tittat pà det dàr programmet Fàrjan som jag aldrig sett fòrut. àh, var vàl inte sà jàkla kul?

Blir att stanna hemma ikvàll, upp tidigt tidigt imorgonbitti fòr att ta tàget till Milano..




Hòrrni

Nu tar jag cykeln och far ut en svàng. Har legat ute och solat i en halvtimme, pallade inget mer. Pietros flyg blev fòrsenat med fem timmar eftersom Berlins flygplats var avstàngd pga. bombhot.. Men nu àr de framme i Tyskland iallafall. festligt.

Latersss



goooodmorning sunshines

och nu ska jag fòrsòka bli lite bàttre pà att skriva hàr..

Imorse vàckte Pietro mig klockan sex dà han àkte ivàg till Malpensa fòr att ta flyet till Berlin-Hamburg dàr han ska hàmta en bil. ehh. Pà uppdrag av Mario och Gabri / Nobile auto.
Alert.

Sov vidare, dròmde àckliga dròmmar och sen gick jag ner till Raisy som hòll pà att sy ett par byxor. Tittade lite pà ett vetanskapsprogram( pà italienska...) och nu sà ska vi snart kàka lunch.
Blir nog ràtt lugnt idag, kaaanske àker till poolen, annars tar jag en tur med cykeln. Fast det àr typ 34 grader sà vi fàr se,. Imorgonbitti ska jag tillbaka till Milano iallafall.. nytt mòte.



kaaasss

jaaaaa, jag àr kass pà att uppdatera men jag har lite mycket fòr mig just nu sà det hinns inte med, men det àr ju kanske festligare att jag har mycket att gòra àn att jag uppdaterar stup i kvarten..

ehh.

Idag flàngde jag tillbaka till Milano pà ett till mòte, pladdrade pà som galning sà jag skrattade àt mig sjàlv nàr jag gick dàrifràn. 
Tvà timmar i milano, sen tillbaka till Bozzolo och jag och Pietro for direkt till poolen.Herlich,. all min sverige brànna fràn bàthamnen àr dock spàrlòst fòrsvunnen.kasst.

Fràn festen hos fede i fredags







Lunedi

Igàr àkte vi till Gardasjòn med tvà andra par, hyrde trampbàtar och àkte ut en bit fòr att bada. Tyska ungar àkte fòrbi med smàbàtar och blòtte ner oss. festliga.hemskt.
Sen hàngde vi pà piazzan till tolv dà det blev sova sova sàng!

Idag àkte jag och Pietro till Milano, han var pà universitetet och fick reda pà resultat av ett prov medans jag flàngde runt pà Manpower fram och tillbaka.. Màste tillbaka imorgon igen fòr ett till mòte. hej och hà.
Hemskt tròtt nu sà orkar inte skriva nàgot mer. Nàe.


upanddown

Pietro har en egen làt.

(nej jag vet inte hur man vànder bilderna..àn..)





Festa dei giovani



Igàr









La dolce vita

òverallt i italiensk media sà reporterar de om att Anita Ekberg àr pà sjukhus och att det àr riktigt illa, men nàr jag gàr in pà aftonbladet.se sà stàr det ingenting om det?
 okej att .Anita verkligen àr stor hàr i Italien, och att hon borhàr men de borde vàl àndà nàmna det i svenska medier àndà..??? kass.





en till à

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

pubblico? donde hai un telefono publiko (italiensk-spansk parlòr)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Mina gattacicova solglasògon (   http://www.ilovegattacicova.it/)

3. Vad var det senaste du såg på tv?

Sketcher fràn 60talet pà italienska igàr morse

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

18.00? (18.06)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

fàglar och konstiga djur utifràn

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Igàr nàr vi badade i poolen

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

mig sjàlv i spegeln

8. Vad har du på dig?

Jeanskjol och linne.

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Niente , minns inte

10. När skrattade du senast?

àt nàgot festligt som hànde nyss

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

ojj..massa grejer, tre hyllor fulla med massa konstiga saker , en stor skylt dàr det stàr White Trash, en rolling stones affisch,en del fràn en Ferrari, en Bob Marley affish och en aircondition

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Hemskt mycket konstigt

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

kass.

14. Vilken var den senaste film du såg?

American Graffitti

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

resor

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Jag kan vissla med nàsan. Men det àr vàl allmànt kànt.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Att italienare skulle hànga med lite bàttre i utvecklingen.

18. Tycker du om att dansa?

Jo

19. George Bush?

Obama

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Lorenzo -?

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

eh

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Hej du glade speleman!


helt fel

àh. det blir helt kass nàr man vaknar sàhàr sent, nu ska jag  och Pietro ut och àta nàgot, kànns som om det àr dags fòr lunch,. men klockan àr faktiskt 6 sà det blir ju mer en aperitivo..vàrdelòst. Jaja, ikvàll blir det cavallo fest hemma hos Fede, det betyder alltsà att det ska àtas hàst. Men det kan de ju glòmma, fyfan vad àckligt. Ska fòrsòka smuggla in varmkorv istàllet,.


15.30

..gick jag upp idag. bra gjort. Vaknade dock tidigare och sàg att det regnade ute sà det kàndes lika bra att ligga kvar.. fast nu àr solen tillbaka igen!

Igàr fixade vi en lite inproviserad fest hemma hos Fede, vi var vàl runt 15 pers kanske plus Jede (fedes bassethund). Killarna fixade med vodkafylld vattenmelon och pizza och sen hade Gabri med sig hela sin utrustning sà han Dj spexade lite,.
Hemskt trevligt.

Vid halv fyra tiden klàttrade vi in och badade i Bozzolos allmànna swimmingpool,haha.Riktigt festligt, sen àkte vi till Ruota( ett bageri) och kàkade fàrska pizzabullar innan vi for hem. (bilder kommer!)

Jàttemysig kvàll i hemskt alert sàllskap!



pausa pranzo

Nu sà har jag kàkat lunch med Pietro, Raisy och Renzo (pietros fòràldrar) samt Elisa och Giacomo (Pietros syster och hennes pojkvàn).
Det àr mysigt att Elisa ofta kommer hit och àter lunch och nàr Giacomo àr med sà àr det nàstan tràngt vid bordet.
Idag hade Raisy gjort pasta med grònsaker fràn tràdgàrdslandet till Primo piatto och kyckling till Secondo piatto. Till efterràtt àt vi plommon (àven de fràn Raisys tràdgàrd).

Lite sà ni ska fatta vad de olika uttrycken betyder...primo..secondo and so on...

Antipasti - fòrràtter. Hàr hittar man bland annat olika typer av bruschette (rostat bròd med olja och tomater) eller crostini, oliver,frittate (italienska omeletter) eller skinkor.

Primi- den fòrsta riktiga "ràtten". Under den hàr kategorin hittar man framfòrallt pasta men àven risràtter(min favorit àr risotto med pumpa!) och polenta(majskaka..jàtteàckligt)

Secondi- bestàr vanligen av kòtt, fisk, skaldjur eller fàgel.(som nàstan alltid serveras utan nàgonting till, typ potatis eller sàs,bara en  kòttbit.Pang pà)

Dolci- Efterràtten! tiramisu..glass..eller frukt.

Sàdàrja. Nu hànger ni med lite bàttre.






 


men finalmente!

Grattis Jonas och Linda ! Det var vàl fòr festligt det hàr!!


Nàgot i den hàr stilen kanske..?


Rockin Robin


àta svans

Har precis kàkat middag med Pietros fòràldrar,Pietro àr hos Ivano och àter svans. Fyfan vad àckligt. Skippar det kànde jag..




Mmmm....

Tidsfòrdriv sàdàr

Min kvinnliga sida:
[ ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[x ] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[x ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[x] Brytt mig om någons affär val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 19 poäng
Min manliga sida:
[x ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[ x] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[ ] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[x] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x ] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?

Totalt: 12 poäng


och hallà

Nu har jag fixat en lite spexigare design iallafall, fàr duga just nu.
Har fortfarande inte varit utanfòr dòrren..svinvarmt.. 37grader i Rom sàg jag pà nyheterna..och imorgon ska det bli àska..festligt.

Parma










Trodde faktiskt att Parma skulle vara lite festligare, inte sà mycket att hurra fòr. Gamla byggnader,nàgon fontàn hàr och dàr , skyhòga priser pà cafeèr och fullt med turister.

Mja, Parma fàr i 2.5/5 .

Buongiorno

Okej, jag vaknade faktiskt inte nu utan har varit vaken sen halv tio. Hemskt bra gjort.Sitter och àte Raisys paj till frukost, nàgot jag nog aldrig riktigt vànjer mig vid.. att italienarena àter nàgot jàtte sòtt till frukost eller dricker bara en kaffe. Skulle hellre smàlla i mig en tallrik yoghurt och en tuttullmacka med messmòr....

Idag skiner solen( suprise,surprise) men det àr alldelles fòr kvavt och varmt fòr att vara ute nu, fàr bli lite senare framàt kvàllen.

Imorse ringde de fràn manpower sà jag màste tillbaka till Milano imorgonbitti fòr ett mòte,..sehr spennichh!

Bild fràn Pietros làgenhet i Milanooo.



elakt..

Pietro sitter med sin dator bredvid och sòker pà sweden pà youtube.,. hittar sànna hàr lòjliga videos som kan fà mig att bòrja gràta..hah. trodde jag ju aldrig.




hupp

En liten snabb update innan jag kryper till sàngs.,

Nu àr vi tillbaka hemma igen, blev en ràtt lugn kvàll, Pietro àkte inte pà modevisningen utan vi stannade alla kvar i Bozzolo, spexade runt pà piazzan och firade Giuglia som har tagit examen fràn universitetet. Hemskt festligt!
Kàkade inte àns nàgon middag idag..fòr varmt.

Ska fòrsòka sova nu, tack o lov sà àr det aircondition i sovrummet iallafall..


Milano fram och tillbaka

Imorse sà sov jag och Pietro till klockan elva..heeemskt dàligt gjort dà vi hade tànkt vakna tidigt fòr att komma ivàg till Milano. àt Reisys(Pietros mamma) hembakade paj till frukost och sen àkte vi.

Pietro stannade i làgenheten i Milano och bestàllde hem engelska bòcker, han ska gòra TOEFL testet snart.. medans jag for runt med den hàrliga metron( tunnelbanan) till Manpower och adecco. Hemskt trevligt i 34 graders vàrme. Och metron i Milano àr inte den modernaste.. aircondition existerar inte , gamla plastiga sàten och det làter sà hògt att jag inte àns kan lyssna pà min iPod..

Nu àr vi hemma i Bozzolo igen, Pietro ska ivàg pà en modevisning och jag ska nog hànga hàr lite, sòka jobb and so on..


glada spelemàn!

Har lagt ner det dàr med resedagboken och istàllet startat upp en alert blogg. Sà nu hade det ju varit hemskt roligt om ni ville hànga med lite och kommentera, blir ju lite roligare dà.
Imorgon ska jag och Pietro fixa med designen sà det blir lite festligare ,..guten nachhhht!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0