Calcio

Fotboll på tv, Inter spelar så Giacomo är inte kontaktbar., Elisa håller på att förbereda middagen så jag ska väl hjälpa till lite jag också.

Nu på eftermiddagen for jag och Elisa till Kali som har ett gym hemma, Elisa gymmade  och jag tittade på, är fortfarande helt kass så ska nog fortsätta ta det lugnt.


beroende

Ja...är en riktig periodare,. samma tidpunkt varje år.. jordgubbar! Skulle lätt kunna äta det till lunch och middag, även fast jordgubbarna hemma i Sverige är godare än de som finns här i Italien.

Har precis kommit hem, var en sväng till Fedes mamma Marina och hälsade på, drack kaffe och pratade politik.Javisst.
Har köpt hem mystisk hostmedicin nu också..så nu ska jag väl bli bra någon gång?!

Ska hänga med Gina nu, Elisas blinda katt som följer mig vart jag än går..fråga mig inte hur hon lyckas med det..


Klant

Vet ni hur kass jag är? Helt klantig, sitter och lyckas peta in fingrar i ögonen på mig själv och sånt..seriöst. Vilken kroppskontroll jag har. Ehh.

Igårkväll var jag ut med Tullia, vi for till Casalmaggiore och hängde där ett tag, träffade några gamla kompisar så det var festligt.
Idag har jag varit hos pietros pappa och käkat lunch med elisa igen , och nu snart tänkte jag gå till apoteket..när det väl öppnar..här i italien har de lunch stängt fram till halv fyra på eftermiddagen, helt idiotiskt. Måste köpa något åt halsen för jag har världens o-festligaste hosta. Sen kanske svänga förbi Fedes mamma Marina också, säga hali hallå!

Duktigt

Okej, nu har jag bakat en kladdkaka..utan mått och med konstiga ingredienser..den ser hemskt torr ut också..fan.Hoppas att den går att äta. Förövrigt så har jag smällt i mig ett paket jordgubbar, jordgubbar måste ju vara bra för någonting,.eller hur?

Blåser helt idiotiskt mycket ute ,tror nästan det regnar lite också.. ahh vilken slappdag..

Bozzolo

Hej sötnosar,.

Nu har jag sovit helt groteskt mycket idag med..men jag måste väl det för att bli frisk någon gång? Idag så är jag hes och kass i halsen istället för förkyld..vet inte vilket jag föredrar egentligen,.
Lite halv mulet väder idag också..vid tolv tiden ska jag stövla bort till Pietros pappa och äta lunch tillsammans med honom och Elisa,. sen hade jag tänkt baka en kladdkaka.. kan ju bli spännande utan mått och utan att jag vet hur ugnen fungerar..känner att jag kan behöva lite stöd här. Är ni med mig?


Minissima


Har varit och käkat hemma hos Pietros mamma och pappa, helt skumt egentligen att jag fortfarande gör det,. men de är ju så gulliga och insisterar på att jag ska göra det och det vore ju ohyfsat att säga emot...
Iallfall så käkade vi där och nu har giacomo och elisa farit på fotokurs så jag är hemma själv med Gina, den blinda katten. Har lyckats hitta program på engelska på tvn så nu blir det häng i soffan innan sängen.. skönt att stanna hemma,. och kanske smart så jag blir frisk någon gång!


Haha

VILKET SOUNDTRACK SKULLE FILMEN OM DITT LIV HA?

Såhär går det till:
1. Öppna dina låtar (iTunes, Winamp, Media Player, iPod, etc)
2. Sätt den på blanda
3. Tryck på play
4. För varje fråga, skriv sången som spelas
5. För varje ny fråga, tryck på "next" knappen.
6. Ljug inte.

Öppning: Dont stop believin´- Journey
Vaknar upp: Good girl gone bad- Rhianna
Första skoldagen: Stereo Love - Edward Maya
Förälskar sig: So far away- Dire straits ( ehhh,.)
Slagsmål: Speechless- Lady Gaga
Gör slut: Non sono una signora - Loredana Berté ( haha,.?!) 
Bal: Indietro - Tiziano Ferro
Livet: If we ever meet again - Timbaland
Nervsammanbrott: Kissin Cousins- Elvis
Åker bil: Tonight I have to leave it - Shout out louds 
Tillbakablick: Let me think about it - Ida corr & Fede Le Grand
Bröllop: Morning after dark -Timbaland
Födsel av barn: Take it on the run -Speedwagon  
Avgörande strid: Forgive but not forget - Laleh
Dödscen: Every little thing - Carlene Carter  ( ja, glatt och alert!) 
Begravningssång: Loba - Shakira
Eftertexterna: Fireflies - Owl city






trenitalia ti amo

Hali hallå,

Nu äntligen har jag äntligen internet igen så ska väl ta och skriva lite här också.!

I Lördags tog jag tåget upp till Milano...sex timmar på ett trenitalia tåg...hemskt festligt.. kom fram vid tre tiden och stannade en natt i Milano,.

Nu är jag i Bozzolo igen och bor hos Pietros syster, Elisa.Är fortfarande kasst förkyld så tar det väldigt lugnt..tittar på idiotiska italienska program och sover,. Har ingen inspiration att skriva just nu så... tar det sen va..



Från mitt fönster i Rom,.

Ledighet

Yes,. Nu håller jag på att tvätta andra maskinen,.sen ska det dammsugas och packas det sista..sen möta upp Marta på skolan och fara med henne, hennes kompisar och mammor på Planetarium,.blir ju festligt,. Sen ska Marta transporteras till Repubblica och sen är jag ledig! Precis som om jag jobbar så hårt annars..ehh..

Sen får vi se vad det blir,.



Ja jusste.,

Bokcirkel

Haha, ska berätta något löjligt... två gånger i veckan så går ju Marta på gymnastik, och medans hon har lektion brukar jag sitta utanför salen och läsa..och ända sen första gången vi var där så har jag suttit bredvid en mamma till någon unge.. och första dagen så läste hon samma bok som mig,. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini, fast på italienska då(logiskt.) så vi började prata om boken... gången därefter disskuterade vi hur långt vi hade kommit och sen gången därpå hade jag läst ut den och börjat med en ny Gomorra av Roberto Saviano,.den boken hade hon också läst så vi disskuterade den lite.. igår hade hon läst ut Tusen strålande solar och börjat med en ny italiensk bok som hon tipsade mig om och skrev ner namnet på..

alltså.. jag börjat få prestationångest... för det första så måste jag skynda mig på att läsa ut böckerna så vi kan disskutera dem..sen för det andra så måste jag ju ha med mig någon superintelligent bok nästa gång.. kan ju knappast ta med mig någon Chick lit..


Sjuk

Ja, jag har gått och blivit förkyld med ont i halsen och öronen som en idiot.Helkasst,. Iallafall så tycker jag att min blogg är aptråkig, kanske för att jag inte riktigt skriver allt som händer, utelämnar kanske rätt många detaljer.

Jaja, Igår efter jag tagit med Marta på simningen så stövlade jag hem, bytte om lite snabbt och tog mig sen till Via del corso och Gusto där Åsa och Eirin hade ordnat träff för folk som praktiserar på ambassader runt om  i Rom. Riktigt trevligt var det!

Framåt nio tiden gick vi sen till en engelsk pub där det var ett band som spelade 60tals musik, Eirin kände trummisen så det var därför vi visste om det,. Hängde där ett tag och drack någon öl sen gick jag och en kompis till närheten av Piazza navona där vi köpte en till öl och satte oss på piazzan. Grymt härligt att kunna sitta ute i bara tröja! Roligt var också att efter ett tag som vi setat där så såg jag att vi satt oss precis vid en kyrka som var tillägnad Heliga Birgitta, av alla kyrkor som finns i Rom så satte vi oss just där, festligt.

Var hemma runt halv två tiden och nu blir det te och säng tills jag ska hämta ungen på skolan och åka till gymnastiken,.



Kvarteren runt Piazza navona,.

Campo dei fiori

hali sötnosar,.

Igår efter Martas chatechismo så kom Alessandra och hämtade oss och så gick vi och köpte glass...årets första kulglass!
Sen stövlade jag till metron och for till Barberini och mötte upp Belinda.
På något mystiskt vis lyckades vi sen ta oss till Campo dei fiori med diverse bussar.,på Campo dei fiori beställde vi in vin och delade på en pizza. Hemskt trevligt,. var hemma vid halv  tolv tiden och störtade i säng direkt.

Nu ska jag snart gå och hämta Marta, pianolektion och simning idag,.



Fågelmatning i Villa Borghese,.

heldag

Hali,.

Idag så har Marta varit hemma med mig hela dagen,.vi käkade gigant frukost med toast och marmelad sen skulle hon spela lite piano men det vägrade hon. Så blev inte så mycket mer med det. Vid elva tiden tog vi metron mot Repubblica där vi mötte upp Antonello.
Sen vidare ut mot sjukhuset där Marta skulle på ett besök., gick fruktansvärt snabbt och en timme senare var vi hemma igen.
Värmde lite pizza som Martas farmor gjort och nu sitter hon och ritar tror jag,. Själv så måste jag boka tåg.. till nästa helg.

Senare i eftermiddag så ska vi på catechismo..tisdagar brukar ju inte vara favorit dagen direkt..



Från en fin dag på Piazza del popolo.,

Bilder från helgen



Colosseum ,.



Gelateria med fin pose trapp.,

Med i matchen

Ja men hali,.

I fredags så kom ju Pietro och Gabri,., javisst... de kom sent på kvällen så jag hann med en aperitivo med Åsa innan,mysigt!

När killarna kom så får vi til San Lorenzo och käkade middag,. och drack vin.,och åt efterrätter..sen rullade vi ut,.och tog oss till Colosseum., som förövrigt var jätte vackert nattetid!

Drack några drinkar vid barerna runt Colosseum och sen åkte vi hem,vid fem tiden,.

På Lördagen löpte vi runt vid spanska trappan,.fontana di trevi och pantheon,hade aperitivo och sen hemmakväll,.

Igår skulle vi till något museum, som de hade öppnat och haft invigning för , men sedan stängt igen fram till mars,haha helt befängt.

Killarna for hem och jag och fede käkade middag på ett etipoiskt ställe där man åt med fingrarna och drack syd afrikanskt vin.

Rätt segt att åka hem imorse,. men nu är det back to work! I eftermiddag ska jag hämta Marta och sen till gymnastiken!

Bilder kommer sen,.!

Sol

Nu har jag tagit bussen till vatikanen tur och retur. Det var kanske lite löjligt att ta bussen eftersom jag bara behövde åka tre stopp men ääh.. nu vet jag till nästa gång.

Köpte lite grejer som var så spexiga att jag blev helt nöjd och gick runt och skrattade för mig själv när jag tänkte på dem..folk trodde nog att jag var helt knäpp. (Marit du vet vad jag menar,.)

Snart ska jag hämta Marta och sen ska vi gå och äta pizza, så då lär hon bli fruktansvärt nöjd!


Helghelghelghelg

Och den här veckan gick ju bara alldelles jättefort!

Vaknade jättetidigt imorse, pratade med Linnea som är i Indien,. men nu har jag inga speciella planer för dagen,.hämta Marta på skolan tillsammans med Antonello och sen käka pizza.
Ikväll ska jag till Fede, vi ska boka tåg till påsk då jag ska upp till Milano och hälsa på och sen på kvällen ska vi på en konstutställning som hennes kompis håller i. Festligt!

Hörs sen, nu ska jag sola på balkongen!



Dalmas vägen..haha

Smarta klubben

Nu har jag precis käkat middag med Marta och Antonello, det tog lite mer än en timme eftersom Antonello berättar världens längsta historier och intressanta grejer varje gång. Han kan ungefär allt om allting.Idag citerade han dikter och berättade historier från Dante och historier om historien osv.. Förra veckan rabblade han italiens alla ex-presidenter, vilka de var, vart de kom ifrån,vilka år de regerade osv..
Jag och Marta glömmer nästan bort att äta när han berättar sina historier, haha riktigt roligt är det iallfall, och intressant!

I eftermiddags åkte vi ut till stadiumet för Martas gymnastiklektion, jag satt ute och läste och hon..gymnastiserade.

Nu så ska jag kolla lite på tv och sen sova, upp tidigt imorgon!

Solsting

Jag tror att jag blivit knäpp. Sitter och lyssnar på Gärdebylåten och får ångest. Helt allvarligt, det kan inte stå rätt till känner jag.. ehhh.98 dagar kvar till midsommar upplyste Marit mig om igår..så det är väl bara att börja planera..? ( Som om vi inte har gjort det det senaste halvåret..ehh.)

Sen så får jag ångest för att jag inte varit ute och gjort något..men jag var ju med Marta till skolan imorse och sen till affären..det var ju hemskt bra gjort.. sen ska jag skicka mitt Cv till Alessandra så han kan skriva ut det så jag kan börja stövla runt och slänga ut det över hela Rom. Så utan Cv kan jag inte göra så mycket idag, vafan, en slapp dag kan man väl få ha. 

Sen ska Marta på gymnastik så jag tar en promenad, Antonello kommer på middag så det blir hemmakväll för mig.


 


Segt

Hali hallå,.

Imorse gick jag upp tidigt för att följa med Marta till skolan,. gick bra,. sen stövlade jag till affären och köpte lite tandkräm och sånt annat spännande,och nu ligger jag i sängen igen..haha.. men jobbar lite med pappas hemsida..så någonting gör jag iallfall,. ni kan ju kolla och se vad ni tycker ; www.becabutik.se

Igårkväll for jag till Åsa som bjöd på jättegod mat och sen satt vi och försökte göra CV´n och drack vin,.trevligt, trevligt!

Nu så ska jag fortsätta pyssla lite med hemisdan så vi hörs sen!




Festlig detalj hemma hos Åsa,.

Godmorgon

Idag så blir det rätt lugnt på förmiddagen,. ska städa mitt rum och mitt badrum och samtidigt tvätta lite kläder.,riktigt hemmafruigt. Sen får jag käka lunch på balkongen så det känns som om jag är ute lite iallafall,.

I eftermiddag ska jag och Marta först på piano och sen simning, blir rätt stressigt,..



Villa Borghese,.

Hollywoodfruar och godnatt

Hali,.

Ligger redan i sängen och tittar på web-tv, hollywoodfruar, jag förstår inte att jag är så groteskt trött varje kväll men det måste nog bero på all stövling!

Efter den mysiga förmiddagen vid Villa Borghese  gick jag för att hämta Marta på skolan,. som var på sjukt dåligt humör idag,. ville att hennes mamma skulle hämta henne och ville bara ha pizza,. men på någotvis lyckades jag lirka med henne till cattechismo  och sen hem.
Väl hemma väntade Antonello som övade piano med Marta och sen Alessandra som gjorde hemmagjord pizza..inte helt fel!

Nu ska jag fortsätta att titta på tv och sen försöka sova lite,. men slänger upp lite bilder först ;




Från igår..fotbollsstadium,



Ja,. här hängde vi hela kvällen,.



Folke Bernadotte vägen som går genom Villa Borghese



Lilla sjön mitt i Villa Borghese.,



Här på piazzan hängde vi en stund också.,

Villa borghese

Hali,.

Nu har jag precis kommit hem efter att ha hängt i Villa Borghese hela förmiddagen med Belinda, en svensk tjej som jobbar här i Rom.
Jättetrevligt var det och solen stekte,. Nu måste jag stövla iväg till skolan ,. idag ska vi på "konfirmationen" ., bilder kommer sen!


Förvirrad

Hali,.

Igår kväll så for jag ut med Åsa till Trastevere för att gå på en konsert som de skandinaviska ambassaderna anordnade tillsammans..trodde vi.. vi kom dit ungefär en halvtimme försent och det som mötte oss var superintelligenta människor som satt och disskuterade den isländska teaterns utveckling..

Efteråt fick vi mingla..och äta lite..så det var ju schysst med mat..men vi kanske inte hade sådär överdrivet mycket gemensamt med de som stövlade runt där..föreningen som anordnade alltihopa heter Skandinavisk förening för artister och vetenskapsmän, kändes helt rätt för mig.

Sen när jag skulle hem så virrade jag runt en halvtimme på fel sida av floden också..det var första gången jag skulle ta bussen hem själv och sen från ett område jag aldrig varit i så jag blev lite förvirrad. Men hem kom jag tillslut iallafall!

Nu tänker jag ta metron och ut och utforska lite,hörs sen!


Manboy

sitter jag och sjunger,.., ehhh?! helt värdelöst men den sätter sig på hjärnan,.

Iallfall,. idag skiner solen och det är varmt ute, ska ut och stövla snart, men först hade jag tänkt lägga upp lite bilder från my hoods här,. så ni blir inspirerade att komma och hälsa på!



Vatikanen 10 minuters promenad från mig,.



Spagna två metrostopp bort,.





Tibern,.som jag åker över med metron varje dag,.

Baciami ancora

Hali,

Kom för ett tag hem från bion, var och såg Baciami ancora med Eirin. Det var väl en helt okej film, väldigt lång och de bråkade och slogs i dörrar ungefär hälften av tiden. Sen hade de inget mellanläge när de pratade heller, antingen viskade de eller skrek. Riktigt italienskt, men det var mysigt med bio, och goda popcorn!

Nu ska jag försöka sova lite ,hörs imorgon!


Mästerfotografen



Här är direkt när man kommer in i Eirins hus, "Hej".,



Ja det blev så bra bilder från igår tycker jag, starkt jobbat,.

Kass

Vad förbannad jag blir,.pratar med Pietro på skype ,berättar att jag var ute igår och hej och hå det var så roligt. Jag lärde mig en fras utav en kille igår, en om skillnaden mellan syd och nord italien som var helt spexig. Tyckte jag iallafll,.Pietro blev helt stött och upprörd.. han frågade vad det var för idiot kille och hej och hå..Sen fortsatte han med att han tänker då absolut inte gå till stället jag var på igår om han kommer till Rom och han vill gå ut på ställen som är lite..bättre.




Morgonen efter

Hali,

Nu sitter jag här på balkongen i solen och äter yoghurt.
Igår skulle det ju inte bli någonting alls och om det blev något så skulle vi vara hemma tidigt..max klockan tolv.. tjena.. vid halv fem tiden imorse låg jag i sängen.,

Först så åkte jag bort till Policlinico och till Åsa för att byta skor, hade löpt runt i hennes joggingskor hela dagen så folk tittade rätt konsitgt på mig där jag kom stövlandes i klänning och löparskor.,
Sen mötte jag upp Eirin och så for vi bort mot San Lorenzo där vi skulle träffa upp hennes kompis och hans kompisar som spelade där under kvällen.

Det blev verkligen en jättelyckad kväll, vi dansade en hel massa och sen skjutsade Eirins kompis hem mig hela vägen till porten, så skönt att slippa steppa runt själv där vid fyra tiden!

Nu ska jag sova lite och så hörs vi sen!

Lång dag

Hej sötnosar,

Igår blev det utgång med Åsa och Eirin, först skulle vi möta upp Eirin utanför bion,men efter en halv pizza och en flaska vin insåg jag och Åsa att vi inte skulle hinna, vi hinkade i oss det sista och stövlade allt vi kunde, men självklart så hade ju Eirin redan gått hem...och inte kunde vi ringa henne heller för hennes telefon var utan batteri..
Så, vi gick till Hard Rock Cafe och då ringde faktiskt Eirin och sa att hon var hemma men kom ner till oss igen om vi var ute. Så det blev bra tillslut!

Efter Hard Rock tog vi oss på något mystiskt vis till Pantheon, så nu känns det skönt att jag har sett den, även fast jag inte har någon aning om var den ligger och det var helsvart ute.

Sen gick vi till Campo dei Fiori och hamnade på en bar där det blev lite mer drinkar..

Sov hos Åsa och vaknade upp där klockan nio imorse, helt glad och alert. Vi gick ut rätt tidigt ner mot parken och köpte med oss croissanter och två stora filtar på vägen. Sen bara låg vi där och var allmännt kassa fram till två tiden.
Eirin kom också dit och så åkte vi till Piazza del Popolo där det idag är stor anti-Berlusconi manifestation. Heja heja, det var ju bara ungefär tre miljoner människor där men det var festligt att se.

Jag känner att jag verkligen skriver kasst idag men jag orkar inte anstränga mig något vidare känner jag, ligger i sängen och det blir nog en hemskt lugn kväll ikväll...





Man ser ju verkligen att vi är utanför Pantheon,.



Minsta trafikljuset,.




Hej och hå,.

Helg

Och det känns ju ganska skönt,.

Idag gick jag upp tidigt för att ta Marta och hennes kompis till skolan, och äntligen är solen tillbaka också!

Nu har jag kommit hem och gått och lagt mig igen..haha.. men jag har en rätt bra anledning.. det är allmän strejk idag..så tunnelbanan går inte förrän halv två och egentligen behöver inte barnen gå i skolan heller eftersom lärarna strejkar men tydligen kommer det vikarier dit.
Så jag kan få sjusova lite med gott samvete nu!

Lite bilder som jag tog imorse kan jag ju slänga upp, inte så festliga men iallfall;



Palmer är ju kul,.



Gulligt rosa hus,.



Steppar gatan fram.,

Hagel

Hali,

Idag när jag skulle hämta Marta på skolan så haglade ute...så härligt..det haglade och regnade om vartannat men jag tog mig fram iallfall, mina fina vita skor går numera i nyansen grå bruna..

Efter gymnastiken så kom Antonello och hämtade oss med bilen så vi inte behövde ta bussen hem, skönt. Sen käkade vi pasta med pumpa..jättegott och sen kastade jag mig i säng nästan med en gång!
Tror jag börjar bli gammal..

Imorgon måste jag upp tidigt för då ska jag följa med Marta till skolan, så vi hörs imorgon!




Haha..vad trött jag är..

Löp löp

Hali,

Så har jag stövlat runt ordentligt idag med..allt för älskade adeccos skull..hamnade på något mystiskt vis vid fontana di trevia och piazza spagna men tog mig tillslut fram till adecco..bara för att få en lapp och uppmaningen att registrera mig online..men festligt.....

Jaja, nu vet jag iallfall vart det ligger och behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte gjort något.

Nu har jag precis käkat lite pizza och ska vila liten innan det är dags att ta med lillflickan på gymnastik!

Hörs sen!

Trött

Vet ni vad? Jag ligger redan i sängen... haha..börjar nog bli gammal..Nej men efter att ha flängt runt på metron till olika adecco kontor och sen med Marta från pianolektioner till simlektioner så känner jag mig helt slut!

Idag var Marta riktigt gullig och visade mig vägen.,. vart vi skulle gå på bussen och satt i mitt knä, så det gick bättre idag!

Har inte så mycker mer att skriva om dagen just nu,. imorgon ska jag antingen till Vatikanen hade jag tänkt eller försöka hitta rätt till Adecco. Sen är det gymnastik för Marta på eftermiddagen och sen kommer hennes pappa, Antonello, hit på middag så jag ska vara hemma med dem.

Lite bilder, hörs imorgon!



Har hittat min nya hobby, ta kort på festliga hus.,



Går till ett kafé varje dag innan jag ska hämta Marta och dricker kaffe, idag blev det caffe latte,1,1 Euro,.


Heja heja

Hali,

Idag så gick jag ut vid tio tiden för hade tänkt fara runt till lite adecco och lämna cv och så..Iallafall så hittade jag ett kontor på kartan som låg nära till mig så det var ju perfekt, for dit och där gav de mig ett papper och sa till mig att åka till ett annat kontor som hade hand om hotell, sales och events.

Tog mig cirka 45 minuter att åka till metrostoppet kvinnan på kontoret hade sagt till mig att åka till, när jag väl kom fram och frågade efter en gata så visade sig att det var helt fel område och när jag ringde adecco för att fråga så sa de att jag måste komma innan klockan tolv..och klockan var tio i... Så det blev inte så mycket mer med det. Imorgon får jag gå upp klockan sju och sen stövla runt ordentligt för att hinna med.

Idag ska jag och Marta på pianolektion och sen till swimmingpoolen för simning, dit måste vi ta en buss så det känns ju rätt spänande....ehh.

Hör av mig senare med lite bilder!

Regn

Hali,

Idag gick jag för att hämta Marta på skolan och fick slåss med hundratalet paraplyer ute på "skolgården", det går 1500 ungar på skolan och när de ska hämtas ställer sig föräldrarna utanför portarna och sen får barnen peka ut sin förälder och sen få tillåtelse att gå dit.

Iallfall så hade lillflickan bestämt sig för att pröva mig idag,. med grejer som att springa ut ur salen där vi var för hennes catechismo (konfirmation ungefär) lektion och sen säga att det får hon göra för mamma, säga att vi var på fel väg och sånna grejer,. men det var ju första dagen som vi var ensamma så kändes ju ganska väntat.

Träffade iallfall en gullig tjej som också var barnflicka som vi tog sällskap med på vägen hem,  fast Marta sa att det ville hon inte alls.

Regnet bara öser ner och jag har redan gått och lagt mig, helt fantastiskt.

Vi hörs imorgon!

Bilder

Sådär, lite bilder ;



 Cointreaupolitans.,



Klart roligaste huset,.




Festligt,.


Mycket festligt

Hallå Hallå,

Igårkväll så kom Åsa och Eirin hit till min metrostation och mötte upp mig, sen tog vi bussen in till Campo dei fiori för att köra en aperitivo. Stället vi hamnade på hade någon specialkväll , om man beställde en speciell drink så fick man shaka till den själv och sen fick man även shakern..som var rosa... det kunde vi ju inte motstå..såklart.

Men vi hade det väldigt roligt och vid tolvtiden tog vi bussen hemåt, på vägen stannade vi och åt nattamat= chokladcroissanter.. jag sov hemma hos Åsa och nu imorse gick hon till jobbet på ambassaden och jag tog metron hemåt.

Idag regnar det och är kallt ute så det blir nog inte så mycket stövlandes känner jag,. har köpt anteckningsblock så jag kan göra schema över Martas alla aktiviteter,.och hur vi ska ta oss dit, med vilka bussar och sådär... Är lite nervös faktiskt för att det ska bli helt fel.
Kanske ska provåka rutten idag?

Bilder kommer sen!

Festa delle donne

Idag är det ju festa delle donne, kvinnodagen, som firas här i Italien med att man ger blommor till kvinnorna ( jag fick imorse av Alessandra,gulligt!) .

Iallfall, slänger upp lite bilder från idag;



Kyrkan så att säga.




Liten del av kön så att säga.



En affär som heter Elvis, såklart.

Ska löpa iväg och hämta Marta nu snart!

Vatikanen

Halil,
Sitter på balkongen och har precis käkat en lunch bestående av skinka,mozzarella och bröd,gott.Folk tittar på mig från gatan där de går runt i pälsar och dunjackor, de måste tycka att jag är helt befängd!

Imorse gick jag upp tidigt och följde med när alessandra tog marta till skolan, så nu ska jag förhoppningsvis hitta dit i eftermiddag då jag ska ta med henne till gymnastiken. Jag får terroriserara alla och fråga efter vägen helt enkelt..heh.

Sen har jag stövlat runt lite här i kvartererna, varit till mataffären, letat reda på ett gym och sen stövlade jag i rask takt iväg till vatikanen, eller ja, jag var aldrig in i Vatikanen för vakterna såg så skräckinjagande ut och för att man även måste boka tid i förväg tror jag.
Men jag var och såg St.Peters kyrkan, eller ja, jag såg den kilometerlånga kön som ringlade sig fram över hela piazzan ... Tror nog att jag får ta en full mission och gå dit klockan sex någon morgon för att komma in.

Kommer bilder sen!

Vem försöker jag lura..

Var helt glad i hågen och hade tänkt sova vid tio tiden sådär men det gick ju inget vidare va..

Är hos familjen nu! Mamman , Alessandra kom och hämtade mig vid Metrostationen och så stövlade vi iväg hit till lägenheten .
Det är en ganska stor lägenhet med 4 rum och kök och tre toaletter och en balkong ut mot vägen. Jag förstod inte så mycket av området eftersom jag kom hit när det var mörkt men ska se till att utforska imorgon!

Flickan som jag ska ta hand om, Marta kom hit vid halv tio tiden med sin pappa..som jag inte minns namnet på..och verkade jättegullig, pappan verkade  festlig men lite stressad sådär.

Imorgon så blir det bilder härifrån , men nu kommer lite bilder från tidigare idag!



Det växer apelsiner på gatan, så kan ju alltid gå ut och palla några,.





Eirin och Åsa som stövlar fram i parken,.

Ska göra ett nytt försök till att sova nu!

Festligt

Hali,

Igår kväll så gick jag och Fede ut och åt fisk på en restaurang här i närheten, bra för hennes mage och gott åt mig!

Sen sov jag en hel massa imorse och fick sen sms utav Åsa, ( som förövrigt är Cervinia-Marias syster!) att hon satt i en park här i närheten och frågade om jag ville komma och hinka kaffe.
Så jag stövlade iväg och tog mig faktiskt dit, hyfsat enkelt.
Satt i solen och drack caffe latte ( som jag aldrig kommer att dricka igen, äckligt) och sen kom en norsk tjej som jobbar på norska ambassaden och hängde med oss.

Tog det verkligen lugnt..hasade oss iväg till ett annat cafe vid ett tiden för att käka något och hängde sen där i ett par timmar. Köpte ett par ballerina skor för 12 euro också, lär ju hålla i en kvart ungefär, positivt! haha.

Nu ska jag packa min väska för snart bär det iväg mot nya äventyr igen!

Policlinico

Hali,

Jag tog mig till sjukhuset och hämtade Fede som känner sig lite bättre idag iallfall, vi skulle få vänta i en halvtimme innan hon blev utskriven men en halvtimme i Italein är lika med en och en halv timme, haha.

Sen släpade vi oss hemåt, Fede gjorde lite ris och sen gick vi och la oss, hon ligger fortfarande och sover och det är nog lika bra att hon sover på, så hon blir frisk någon gång!

Själv så har jag fixat mitt italienska SIM -kort , tror jag.. jag skulle bara behöva ringa ett 30 sekunder långt samtal klockan ett ( hemskt mystiskt ) så skulle det aktiveras.. nu är klockan kvart i sex och det fungerar fortfarande inte. Men de kanske menade klockan ett inatt?

Jaja, ni  kommer iallfall att få mitt nya nummer inom kort.




Roma

Hej alla mina små lurvpösar!

Jag tog mig hit tillslut.. efter en hel del äventyr...

Det började på tåget till arlanda, jag slapp byta tåg men skulle istället byta vagn så fick kämpa mig igenom två vagnar för att komma rätt, på vägen dit så hann jag med att slå en gubbe halvt förlamad i huvudet med min ryggsäck..ehh,ursäkta.

På arlanda skulle jag sen igenom säkerhetskontrollen..där fick jag hala upp min söta lilla dator inlindad i ett par byxor eftersom jag inte funnit något skydd till den än...haha..de måste ju ha trott att jag var helt bäng i huvudet.

Hej och hå, boardingen gick iallfall bra, sen på flyget innan vi skulle landa..så var det ett glatt gäng brats som blivit lite tills sig av alla drinkar kanske och en alert karl satt och skrek att " det göör inget om vi störtar!" ehh

Väl nere på marken så packas vi in i små bussar och håller på att krocka med en annan när vi kommer farandes, har ju hört att trafiken är galen i Rom, men trodde inte att det gällde även  på flygplatsen.

Sen tog jag tåg till termini och därifrån tunnebanan till Piazza Bologna där Christina som bor med Fede mötte upp mig, jättegullig tjej.
Slängde in mina grejer och sen löpte vi till en pub och käkade och träffade hennes kompisar som jobbar där, alla var jättetrevliga men jag var så hemskt trött att vi gick upp och lade oss vid tolv tiden.

Idag så var det ju tänkt att jag skulle sova halva dagen men vaknade redan vid nio..så ska försöka få något gjort istället.. fixa mitt italienska SIM kort och kanske hälsa på Fede på sjukhuset, om jag hittar dit..?

Hör av mig när jag fixat mitt italienska nummer!


Läskigt

Nu har jag ju gett ut min bloggadress till ett helt gäng alerta människor så nu känns det plötsligt helt läskigt att skriva här..Men jag ska försöka ta mig samman..haha.. Idag har jag tvättdag, ska försöka få upp min resväska som gått i baklås och sen är det väl bara och..köra?


RSS 2.0